Teaterbøtten præsenterer årets forestilling – Den Gyldne Hånd

Den Gyldne Hånd er fortællingen om en lille by i præriens varme sand. En engang så fredfyldt og harmonisk tilværelse er nu kun glemte sagn om gamle dage.

Byens bank har nemlig sat sig på alle pengene, udnævnt sig selv som magtudøver og tyranniserer nu den lille by ved at hæve skatterne og stramme de i forvejen uretfærdige love.

Enhver cowboy, der skulle turde at bryde reglerne, bliver som straf sendt i minen for at finde mere guld til banken, og der er ingen hjælp at hente hos byens sherif, der højt og helligt følger bankens ønsker i troen om, at de vil det bedste for byen.

Men prærien hvisker om en myte, der kan redde dem alle. Kong Midas Hånd er ifølge gamle fortællinger og folkeeventyr at finde et sted dybt inde i minen. En hånd, der kan trylle alt, den rører ved om til guld – en befrielse, der endelig kunne gøre byen uafhængig af banken.

Men hvem får fat i hånden først? De undertrykte cowboys eller byens grådige bank? Og er det overhovedet muligt at få fat i den, når den bliver bevogtet af det ukendte, mystiske folk af guld, der lever skjult i minernes inderste? Eller vil guld og frihed fordufte som dug for solen og sand imellem fingrene?